menu
KRUIJSWIJK 16MB Productions

DRUMMER Maarten Kruijswijk

Drummer Maarten Kruijswijk

Maarten Kruijswijk (Amsterdam, 1964) is opgeleid aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam als jazzdrummer.

Na zijn afstuderen in 1989 ging hij fulltime aan de slag bij de salsaband Fruta Bomba. Sinds 1993 werkt hij als freelancer en in de loop der tijd ontwikkelde hij zich tot een breed georiënteerde musicus, die vele stijlen beheerst.

Hij speelde met zangeres Lils Mackintosh, met wie hij de cd Comes Love opnam. Met vibrafonist Carl Schulze maakte hij de cd April Dance en met fluitiste Ellen Helmus And the livin’ is easy. Een constante in al die jaren is het pianotrio van Cajan Witmer, waarmee hij inmiddels vier cd’s heeft opgenomen die tot in Japan worden verkocht. Verder speelt hij regelmatig met de tenorsaxofonist Wouter Kiers, de boogiewoogie-pianist Martijn Schok, het Hammond Quartet “Sneaky SneakerZ” met Elvis Sergo, Thomas Streutgers en Florian Hierdeis, het Tough Tenor Quartet “Swang Thang” met Ruud de Vries en Olaf Hoeks. Ook het Amsterdamse Zwanenkoor onder leiding van topaccordeonist André Vrolijk behoort tot zijn speelpraktijk.

Hij werkte mee aan een aantal bijzondere projecten: hij drumde bij de dansvoorstelling Quartet with One van de choreografe Ann Van den Broek, speelde in de band bij de filmvoorstelling De Bankroet Jazz Live naar een dadaïstisch script van Paul van Ostaijen, met muziek van Wouter van Bemmel, en nam twee cd’s op met de Amerikaanse ‘early R&B’ saxofonist Big Jay McNeely. In 2018 speelde hij in de Musical “You’re the Top!”, met Paul Groot en Marjolein Keuning.